آیا تصمیم گرفته اید که زبان هندی را بیاموزید؟ آیا با چالش ها و موانع یادگیری زبان هندی آشنایی دارید؟ آیا یادگیری زبان هندی سخت است؟ هزینه تدریس خصوصی زبان هندی در ایران چقدر است؟ خواندن این مقاله به شما کمک خواهد کرد تا جواب این سوالات را بیابید.
زبان هندی به عنوان یکی از شاخه های زبان های هند و اروپایی، یکی از قدیمی ترین زبان های دنیا به حساب می آید. زبان هندی در در بیشتر قسمت های هندوستان مانند قسمت های شمالی و مرکزی، مورد استفاده قرار می گیرد. هرچند که در کشور هند، زبان هندی به عنوان زبان رسمی کشور شناخته شده است اما در این کشور حدود ۲۲ زبان زنده دنیا مورد استفاده قرار می گیرد که همگی در قانون اساسی کشور هندوستان نیز شناخته شده هستند.
دو زبان هندی مدرن و انگلیسی برای اداره حکومت مرکزی هندوستان استفاده می شود. زبان هندی در اصل برگرفته از یک گویش کهنه و قدیمی با نام «کهری بولی» است که به صورت سانسکریت نگاشته می شود. در کشور هندوستان تقریبا ۴۰ درصد مردم از گویش های محلی استفاده می کنند.
تاریخچه زبان هندی
زبان هندی شاخه ای از بزرگترین خانواده زبان های دنیا (هند و اروپایی) است. این خانواده بیشتر از ۵۰۰ زبان را شامل می شود که می توان زبان هندی را یکی از بزرگترین آنها دانست. این زبان از نظر بزرگی و وسعت کلمات در کنار زبان هایی مانند فارسی، روسی، ایتالیایی، یونانی، آلمانی و ارمنی قرار می گیرد. همچنین زبان هندی را می توان از بعضی جهات زیر مجموعه خانواده زبان های هند و ایرانی دانست که در کنار زبان هایی مانند فارسی، اردو، پشتو، بنگالی و کوردی قرار می گیرد.
به اعتقاد زبانشناسان تمام دنیا، بیشتر از ۲۰ خانواده زبانی تا به امروز شناسایی شده اند که البته بسیاری عقیده دارند که این تعداد بیشتر نیز می باشد. زبان هندی در طول تاریخ خود همواره مشترکات زیادی با زبان فارسی داشته و پیوند خاصی بین آنها بوده است.
• هندیان برای اولین بار در سده سوم هجری توانستد که با زبان فارسی آشنا شوند و از آن استفاده کنند. در آن زمان مردم «ملتان» و «منصوره» از زبان عربی و سندی استفاده می کردند و مردم «مکران» از زبان فارسی بهره می بردند. قبل از آنکه کشور هند به دست بریتانیایی ها بیفتد و مستعمره انگلیس شود زبان فارسی به عنوان دومین زبان رسمی این کشور شناخته می شد. این زمان مربوط به زمان سلطنت گورکانیان بود اما زبان هندی در اصل توسط حکومت غزنویان وارد هندوستان شد و حتی در دوران حکومت مغول ها به زبان رسمی کشور هند نیز تبدیل شده بود.
• شاعران نامدار زیادی بوده اند که در کشور هندوستان از زبان فارسی استفاده کرده و سبک شعر هندی را به جهانیان شناسانده اند. از جمله این شاعران می توان بیدل دهلوی و امیر خسرو دهلوی را نام برد. همچنین اقبال لاهوری که از شاعران بزرگ فارسی زبان است در کشور هندوستان شهرت و آوازه خود را به مردم جهان شناسانده است.
• با توجه به تحقیقات زبانشناسان، پیوند دو زبان هندی و فارسی به ۳۵۰۰ سال قبل برمی گردد. زبان فارسی در حدود ۷۰۰ سال بر تمامی روابط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اندیشه و حتی بعضی از مذاهب این کشور حاکمیت داشته به گونه ای که امروزه نیز در این زبان واژه های بسیاری استفاده می شود که متعلق به زبان فارسی است.
ویژگی های زبان هندی
زبان هندی تقریبا زبان مادری بیشتر از ۳۵۰ میلیون نفر از کشور هندوستان است و بیشتر از ۱۳۰ میلیون نفر نیز از آن به عنوان زبان دوم بهره می برند. این زبان دارای ویژگی های خاص خودش می باشد. زبان هندی در کشور هندوستان و فیجی زبان رسمی بوده و در کشورهایی مانند گویان، موریس، سورینام و ترینیداد و توباگو نیز به رسمیت شناخته می شود.
• الفبای زبان هندی دارای ۴۹ حرف و یک تشدید است.
• فارسی زبانان به راحتی می توانند زبان هندی را یاد بگیرند چرا که تشابهات بسیار زیادی بین این دو زبان وجود دارد و یک فرد فارسی زبان می تواند بدون داشتن هیچگونه پیش زمینه ای، حدود ۴۰ درصد از زبان هندوها را متوجه شود.
• دستور زبان این زبان با دستور زبان زبان اردو تقریبا مشابه بوده و از واژه های مشترکی استفاده می کنند هرچند که زبان هندی بیشتر از زبان سانسکریت بهره برده است در حالی که زبان اردو به عربی و فارسی نزدیک تر است.
• در زبان هندی معمولا دستور زبان به صورت کامل و دقیق رعایت نمی شود و جملات به گونه ای ادا می شوند که فقط منظور و مفهوم گوینده به شنونده برسد.
مزایا و کاربردهای یادگیری زبان هندی
در دو دهه گذشته، پیشرفت کشورها و ملت ها از تمامی جنبه های علمی، اقتصادی، سیاسی، توریستی و زیرساخت ها، به قدری سرعت داشته است که دیگر جغرافیا نمی تواند محدودیتی برای ایجاد ارتباط بین کشورها داشته باشد و مردم تمامی کشورها به راحتی در تمام نقاط دنیا رفت و آمد و حتی زندگی می کنند. از این رو یادگیری هر زبانی مازاد بر زبان مادری به عنوان زبان دوم، سوم و حتی چندم می تواند مزایای بسیار زیادی داشته باشد. زبان هندی نیز می تواند از آن دسته زبان ها باشد که یادگیری آن می تواند دریچه های زیادی را به روی افراد باز کند. از جمله مزایای یادگیری این زبان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تاثیر یادگیری زبان هندی در تحصیل و مهاجرت
کشور هندوستان با توجه به وسعت و جمعیت بالایی که دارد، شهرهای بسیار بزرگی را در دل خود دارد که از دانشگاه های معتبر و نام آشنایی بهره می برند. این کشور در سالیان اخیر به دلایل مختلفی به عنوان یکی از مقاصد محبوب دانشجویان ایرانی شناخته می شود. رشته هایی همچون پزشکی و رشته های فنی در کشور هند پیشرفت بالایی داشته و همواره در جهان حرف های زیادی برای گفتن دارند. همچنین افراد زیادی هستند که به دلایل مختلف تمایل دارند که در این کشور زندگی کنند و اقامت آنجا را دریافت نمایند. برای هر دو قشر، یادگیری زبان هندی می تواند مسیر موفقیت و پیشرفتشان را هموارتر کند.
تاثیر یادگیری زبان هندی در شغل و تجارت
دیگر بر کسی پوشیده نیست که کشور هند یکی از قطب های اصلی اقتصاد در جهان است. این کشور نقش بسیار پر رنگی در اقتصاد جهانی دارد و به همین دلیل افراد زیادی هستند که تمایل دارند در این کشور فعالیت داشته باشند و یا کسب و کاری داشته باشند یا سرمایه گذاری کنند. یادگیری زبان هندی می تواند روند موفقیت این افراد را سرعت ببخشد و کار را برای آنها راحت تر کند.
تاثیر یادگیری زبان هندی در کسب درآمد
حتی اگر از آن دسته افراد باشید که تمایلی به مهاجرت، تحصیل و کار در خارج نداشته باشید، تسلط بر زبان هندی می تواند آینده شغلی شما را تضمین کند چرا که این زبان در میان ایرانیان محبوبیت بالایی دارد و تدریس خصوصی این زبان می تواند که آینده شغلی و کاری مناسبی برای هر فردی باشد.
تاثیر یادگیری زبان هندی در آشنایی با فرهنگ ها مختلف
کشور هند تقریبا یک چهارم جمعیت جهان را در دل خود دارد و از نظر وسعت نیز یکی از بزرگترین کشورهای جهان است. همین دو موضوع می تواند دلیلی برای یادگیری زبان هندی باشد چرا که می توان با فرهنگ و تاریخ این کشور راحت تر آشنا شد. این کشور از نظر تاریخ و فرهنگ، بسیار غنی است و از نظر جاذبه های گردشگری نیز یکی از محبوب ترین مقاصد توریست های سراسر جهان است.
میزان سختی زبان هندی
برای آنکه بتوان یک زبان را در زمره زبان های سخت یا آسان برای یادگیری قرار داد باید شرایط مختلفی را در نظر گرفت که از مهم ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. میزان نزدیکی زبان جدید با زبان مادری فرد
۲. میزان آشنایی قبلی زبان آموز با زبان جدید
۳. میزان زمان و انرژی که صرف یادگیری زبان می شود
۴. روش و شیوه یادگیری زبان
۵. زمان و مکان یادگیری زبان جدید
۶. منابعی که برای یادگیری استفاده می شود
با توجه به تمامی این موارد می توان گفت که زبان هندی یکی از ساده ترین زبان ها برای فارسی زبانان است چرا که ریشه دو زبان مشترک بوده و پیوند محکمی با هم دارند.
تدریس خصوصی زبان هندی در آموزشگاه سروش دانش
امروزه از تدریس خصوصی زبان به عنوان یکی از بهترین راه ها برای کسب نتیجه مطلوب و یادگیری زبان های جدید یاد می شود. هرچند که تدریس خصوصی هزینه های بالاتری نسبت به سایر شیوه های آموزشی دارد اما نتایج سریعتر و بهتر آن نشان می دهد این هزینه ها کاملا هدفمند و سودمند است. آموزشگاه سروش دانش به عنوان یکی از آموزشگاه های زبان های خارجه که دارای سابقه ای ۲ دهه ای است، خدمات تدریس خصوصی را به صورت تضمینی به زبان آموزان خود ارائه می کند.
• از مزایای تدریس خصوصی زبان هندی می توان به کسب نتایج مطلوب تر، در اختیار داشتن کامل مدرس، استفاده از شیوه های و متدهای آموزشی روز دنیا، امکان تدریس در منزل، سرعت بخشیدن به آموزش و یادگیری و در نظر گرفت کامل شرایط زبان آموز اشاره کرد.
• این آموزشگاه دارای ویژگی های منحصر به فردی است که از این ویژگی ها می توان به بهره گیری از اساتید مجرب و با سابقه خانم و آقا، قسط بندی شهریه ها، استفاده از جدیدترین و به روزترین متدهای آموزشی، اخذ آزمون های رایگان تعیین سطح و تدریس خصوصی در منزل اشاره کرد که با هدف جلب رضایت و اعتماد صد در صدی زبان آموزان است.
درج دیدگاه