آیا می دانیدچه زبان هایی برای فارسی زبانان سخت است ؟ آیا روشی ساده برای آسان نمودن یادگیری زبان های مختلف وجود دارد؟ ملاک های سنجش سختی زبان ها کدام است؟

برای آنکه مشخص کنیم چه زبان هایی برای فارسی زبانان سخت تر از سایر زبان ها می باشند باید المان ها و فاکتورهای بسیار متفاوتی را در نظر بگیریم. میزان سختی یک زبان بستگی به زبان مادری و همچنین زبان های دیگری دارد که شما از قبل بر روی آنها تسلط دارید به عنوان مثال آموزش زبان عربی برای یک فرد فارسی زبان بسیار آسان تر از یادگیری آن برای یک فرد انگلیسی زبان است. برای تعیین سخت ترین زبان هایی که افراد می توانند یاد بگیرند معمولا در بین زبان های برتر دنیا (چینی، ژاپنی، انگلیسی، هندی، اسپانیایی، روسی، عربی، آلمانی، بنگالی، پرتقالی، مالایی و فرانسوی) از نظر تعداد اشخاصی که با آن زبان ها حرف می زنند مقایسه انجام می شود و البته تقریبا می توان گفت اکثریت افراد جوامع مختلف نیز ترجیح می دهند که یکی یا چندین زبان از این زبان ها را که ۸۰ درصد مردم جهان با آنها تکلم می کنند برای یادگیری انتخاب کنند.

بعضا هم پیش می آید تعدادی از افراد نیاز هست زبان های دیگری را یاد بگیرند. به عنوان مثال در بین ایرانیان زبان ترکی هم به دلیل همجواری با کشور ترکیه و ارتباطاتی که دارند دارای اهمیت خاصی می باشد. هرچند که بیشتر از ۷۰۰۰ زبان در دنیا وجود دارد اما به دلیل استفاده کمتر از آنها این احتمال وجود دارد که در دهه های آینده بیشتر از نیمی از زبان ها از بین بروند چرا که به طور متوسط هر دو هفته یک زبان از زبان های دنیا تبدیل به یک زبان مرده می شود.

سخت ترین زبان برای فارسی زبانان

با توجه به اینکه معمولا افراد انگلیسی زبان به عنوان ملاک اصلی برای رده بندی و یادگیری سخت ترین زبان های دنیا قرار می گیرند، تمام تحقیقات و مقالات بر اساس انگلیسی زبانان می باشد اما با توجه به زبان های معرفی شده و اینکه اکثر افراد ترجیح می دهند یک یا چند زبان از این زبان ها را یاد بگیرند در این مقاله میزان سختی آنها را برای فارسی زبانان بررسی می کنیم.

رده بندی زبان ها بر اساس سختی برای فارسی زبانان

همانطور که گفته شد ۸۰ درصد مردم جهان تقریبا با کمتر از ۱۵ زبان زنده دنیا حرف می زنند که می توان آنها را بر اساس میزان سختی زبان برای فارسی زبانان به ۴ دسته تقسیم کرد که به شرح ذیل می باشد:

دسته اول : زبان های چینی و ژاپنی و زیرشاخه های آنان

دسته دوم : زبان های روسی و آلمانی و زیر شاخه های آنان

دسته دوم : زبان های فرانسه، آسپانیایی، ایتالیایی و پرتقالی

دسته چهارم : زبان های انگلیسی و عربی

چه زبان هایی برای فارسی زبانان سخت است

دلایل سختی زبان ها:

زبان های چینی و ژاپنی برخلاف آنچه که عموم افراد فکر می کنند دارای یک ریشه نیستند و چون شکل نوشتاری آنها شباهت هایی دارند، مردم آنها را مشابه هم می دانند. با توجه به اینکه زبان ژاپنی از ابتدا دارای شکل نوشتاری نبوده است مردم این کشور از حروف چینی برای نوشتن استفاده کرده اند که همین امر باعث تشابه شکل نوشتاری دو زبان است. زبان های چینی و ژاپنی و حتی کره ای را می توان سخت ترین زبان ها برای فارسی زبانان دانست که دلایل زیادی هم دارد.

  • این زبان ها (خصوصا زبان چینی) را می تواند زبان های تونال نامید به این معنی که نوع بیان یک واژه می تواند معانی مختلفی داشته باشد که در زبان فارسی فقط برای جمله می توان از حالت بیان معنی را تغیر داد
  • در زبان چینی برای بیان زمان ها از قید زمان ها استفاده می شود و تقسیم بندی زمان ها به زمان حال، گذشته و آینده بی معنی می باشد
  • با توجه به اینکه حدود ۱ میلیارد نفر در دنیا با زبان چینی صحبت می کنند دارای لهجه ها و شکل های بسیار متفاوتی است و همین امر یادگیری آن را بسیار سخت کرده است.
  • زبان های چینی و ژاپنی با زبان فارسی هیچ مشترکاتی باهم ندارند و همین امر نیز می تواند یکی از علل سختی این زبان ها باشد.

دسته دوم زبان ها

دسته دوم که که زبان های آلمانی و روسی هستند نیز برای فارسی زبانان جزء زبان های سخت قلمداد می شوند. این دو زبان از نظر ریشه ای متفاوت هستند اما المان های مشابهی هم دارند. اما خصوصیات گرامری آنها یادگیری را برای افراد فارسی زبان سخت کرده است.

  • اسامی در این دو زبان جنسیت دارند به این معنی که اسم ها می توانند تعیین کننده مذکر و مونث بودن آن باشند.
  • این زبان ها حالت محور می باشند که شاید اصلی ترین دلیل سختی یادگیری آنها باشد یعنی اسامی می توانند بسته به جایی که استفاده می شوند معانی مختلفی داشته باشند. به عنون مثال اسامی در هر کدام از این زبان ها بیشتر از ۴ حالت دارند.
  • خطی که روسی زبانان از آن بهره می برند با نام سیریلیک شناخته می شود که تقریبا فارسی زبان هیچ آشنایی با آن ندارند.
  • همچنین در این زبان ها همانند زبان ها چینی و ژاپنی واژه های مشترکی با زبان فارسی ندارند و یا بسیار کم دارند.

ذسته سوم زبان ها

دسته سوم که در میان فارسی زبانان و ایرانیان از زبان های محبوب و جذاب می باشند زبان های فرانسه، اسپانیایی، ایتالیایی و پرتقالی می باشد که اکثر افراد فارسی زبان تمایل دارند حداقل یکی از این زبان ها را بیاموزند. همه این زبان ها از دسته زبان های رومی می باشند و به همین دلیل تقربا ساختاری مشابه دارند و بسیار نزدیک به هم هستند. در صورتی که یکی از این زبان را یاد گرفته باشید یادگیری زبان های بعدی هم برای شما آسان خواهد شد.

هرچند که ساختار کلی این چند زبان مشابه هم می باشد اما می توانند در بحث هایی همانند اسامی، صفت و قید ها پیچیدگی هایی داشته باشند. با توجه به اینکه زبان فرانسه نزدیکی بیشتری به زبان انگلیسی دارد که معمولا ایرانیان در مدرسه بیشتر با آن سروکار دارند یادگیری زبان فرانسه می تواند ساده تر از سه زبان دیگر باشد.

دسته چهارم زبان ها

دسته چهارم که ساده ترین زبان ها برای یادگیری فارسی زبانان می باشد زبان های عربی و انگلیسی هستند. زبان عربی هرچند که دارای ریشه ای کاملا متفاوت با زبان فارسی است اما به دلیل تاثیرات زیادی که بر زبان فارسی داشته و مشترکات بسیار زیادی که دارند می تواند به عنوان یکی از ساده ترین زبان ها برای فارسی زبانان قلمداد شود که دلایل مشخصی هم دارد:

  • تعداد واژه های عربی در زبان فارسی بسیار زیاد است.
  • این دو زبان دارای خط مشترکی هستند
  • زبان عربی زبان قران و متون مذهبی فارسی زبانان مسلمان است
  • عربی یکی از دروس مدارس فارسی زبانان از دوران ابتدایی تا تحصیلات عالیه می باشد
  • البته در زبان عربی اسم ها و ضمایر دارای جنسیت هستند، این زبان نیز یک زبان حالت محور است، ساختار واژه های آن متفاوت از زبان فارسی است، دارای گویش ها و لهجه های زیادی می باشد که می تواند در درک و فهم آن مشکلاتی ایجاد کند.

اما زبان انگلیسی را می توان ساده ترین زبان برای فارسی زبانان دانست که می توانند آن را یاد بگیرند. هر چند که این زبان دارای واژه ها و اصطلاحات بسیار گسترده ای می باشد اما نسبت به زبان های دیگر ساده تر است که دلایل آنهم به شکل زیر است:

  • در این زبان اسامی جنسیت ندارند
  • این زبان برعکس اکثر زبان های سخت دنیا حالت محور نیست
  • واژه های مشترک بسیاری در زبان های فارسی و انگلیسی وجود دارند
  • زبان انگلیسی در ایران از دوران مدرسه همواره به عنوان یکی از دروس مورد توجه قرار می گیرد که باعث آشنایی بیشتر ما با آن شده است.

چنانچه تمایل داشتید برای آموزش هر کدام از کلاس ها راهنمایی های لازم را دریافت نمایید ، مشاورین آموزشگاه زبان خصوصی سروش دانش آماده پاسخگویی به سوالات شما زبان آموزان عزیز هستند. برای تماس می توانید از طریق راه های ارتباطی زیر اقدام نمایید.

۴.۳/۵ - (۱۳ امتیاز)